miércoles, 20 de mayo de 2015

COTORRES DE MOLLET


Dijous 14 i divendres 15 vam tenir la desagradable sorpresa de veure com a les palmeres de l'avinguda de Burgos de Mollet s'iniciava una poda en plena època de nidificació i reproducció dels nostres ocells.

El resultat va ser nefast pels polls acabats de néixer i molts van morir al caure de dalt a abaix. 

Per sort veïns i veïnes ens van donar avís i amb la col·laboració dels veterinaris de la zona (Clínica Dog- Si i Hospital Movet) es van poder salvar gran quantitat de pollets que estem criant actualment.

Entenem perfectament que s'han de fer tasques de poda i sanejament a les palmeres de Mollet però també sabem que aquestes tasques es podien haver fet perfectament al mes de març o esperar al mes de juliol-agost. Tenim altres períodes on es pot fer poda sense afectar el procés de reproducció dels animals que les habiten.

També sabem que les cotorres afectades estan considerades per llei una espècie invasora però no per això hem d'aplicar mesures extremes com matar els polls acabats de néixer.

Si parlem de lleis no cal dir que totes son bones o correctes. Recordem la lluita que els companys i companyes de la PAH estan fent contra els desnonaments.

Si parlem de control de població d'algunes especies podem proposar nous models sense mort que fa temps que estem treballant i que s'estan aplicant amb bons resultats a moltes ciutats d'Europa.

Tot plegat una altra ficada de pota de l'actual equip de govern del nostre ajuntament en plena campanya electoral.

Gràcies a la pressió de les xarxes socials de la gent de Mollet, l'ajuntament va aturar la poda i, per ara, no s'ha tornat a veure a cap treballador d'Urbaser en tasques a les palmeres.

Fins i tot vàrem aconseguir el ressò de TV3:

@324cat: La poda de palmeresa #Mollet fa caure nius i cries de cotorra 
http://t.co/2Oyr98o1Ti
http://t.co/zjxag9r3od

Us volem agrair el suport rebut, totes les cases d'acollida que han aparegut oferint-se per criar a les cotorres i la quantitat d'adoptants que s'han posat en contacte amb nosaltres.

Cal dir que ara per ara tots els polls que estem criant ja tenen una família que els esta esperant per quan puguin ser adoptats.

Volem també agrair el suport de l'APAEC,  Associació protectora d'Animals Exòtics de Catalunya (www.apaecatalunya.blogspot.com.es) pel seu assessorament i consells per dur endavant a aquests petits plomats. 

Us anirem informant de l'evolució d'aquests petits i continuarem vigilant al nostre ajuntament per veure quina és la seva decisió en continuar o no amb la poda de palmeres en temps de nidificació.

Gràcies Mollet!