martes, 30 de junio de 2015

TOPITA

Hi ha vegades que quan escoltes la història d'un animal de protectora et sembla increïble que pugui ser veritat. Aquest és el cas de TOPITA, una gata diferent, una supervivent, una petita meravella.

Topita va néixer a pagès. Un bon lloc lluny dels cotxes i de les perilloses carreteres però un lloc on cal treballar, i dur, per sobreviure.

De ben petita la van agafar i l'amo de la finca va pensar que Topita faria una bona feina controlant la població de Talpó Camperol (Microtus Arvalis / Topillo Campesino) que tenia a les seves terres.

Per Topita allò va començar essent un joc, una festa. Cada dia sortia a voltar pels conreus i a fer el que més li agradava, caçar! Bona feina, bon menjar i un lloc calent on dormir. Una gata feliç i amb feina en temps tant difícils.

Els seus primers mesos de vida van ser entretinguts i fins i tot divertits. Però cal pensar que en una finca de pagès no tot esta pensat per la seguretat d'una gateta petita, potser massa petita i massa atrevida.

Un accident ho va canviar tot. Com va poder quedar-se atrapada en aquell parany? Com va passar tot tant ràpid? El dolor era increïble, miolava, cridava, plorava. 

Alertats pels seus crits van agafar a Topita i la van portar a un veterinari. El diagnòstic era clar. Multi fractura de la pota davantera dreta. Calia operar immediatament i no seria senzill.

L'amo de la finca va creure que no valia la pena lluitar per Topita i que ja trobaria una altre treballadora per acabar amb els talpons. No va dubtar a prendre la seva decisió. Calia matar a Topita, era el més rentable.

Potser la història s'hagués acabat en aquell moment però com bona gata amb set vides al darrera va fer servir una per posar un voluntari de Vallès Natura al seu costat i dir que de matar res de res. Que PVN ja es feia càrrec d'aquella peludeta treballadora de pagès.

Una llarga operació, Uns complicats fixadors externs per posar-ho tot al seu lloc. Molt repòs, tranquil·litat, mimos i una bona alimentació. 

Ja fa un mes i mig de l'operació i Topita s'ha recuperat d'allò més be. Ha agafat molta mobilitat i en un parell de setmanes li retirarem els ferros. Volem aprofitar per agrair el tractament veterinari i les atencions rebudes pel personal de l'Hospital Veterinari Movet de Mollet que amb els seus coneixements han fet possible que la pota de Topita es recuperi perfectament.

Ara només caldrà trobar una família per aquesta lluitadora. Una família que li doni a aquesta petita tricolor d'un any tot el que la seva feina li va voler treure. Li buscarem una nova feina on només tingui que jugar, fer el trapella, rebre mimos i donar tot el carinyo que porta dins. Ja no tindrà cap altre empresari que la deixi tirada davant d'un accident, ara tindrà una família que l'estimarà.

Vols ser tu?