viernes, 3 de junio de 2011

TORTUGA AMB SORT



Fa uns dies va arribar a la nostra protectora un veí de Mollet que havia vist com aquesta tortuga creuava un carrer, la va agafar patint per la seva sort i ens la va portar. De seguida va fer amistat amb la resta de tortugues que tenim però vam veure que era quelcom especial.

Per sort, un membre de DRAG (Defensa de Reptils i Amfibis de Gallecs), gràcies Dani!, la va veure i es va posar en contacte amb nosaltres per fer la re-introducció. Ens va informar que es tracta d'una tortuga de rierol Mauremys Leprosa, mascle, d'uns 6 o 7 anys aproximadament. L'animal esta llest per ser marcat i alliberat al medi, a un lloc molt proper a Mollet on hi ha una població reproductora d'aquesta espècie.

Ens va informar que aquesta espècie de tortuga és una de les més afectades per l'alliberament de tortugues exòtiques en els nostres rius i estanys, ja que la desplaça dels millors llocs i depreda les seves cries.

Creiem que la nostra petita tortuga ha tingut molta sort primer de creuar-se amb el seu veí salvador i després amb el Dani que l'ha fet tornar al seu habitat natural.

Per la nostra part hem tingut la sort de poder contactar amb la gent de DRAG, us recomanem fer una ullada a la seva plana web, i de començar una col·laboració amb ells.

Gràcies Mollet!