miércoles, 27 de junio de 2012

COMPETICIÓ ESPORTIVA?


Aquest passat diumenge 24 de juny una veina de Mollet va recollir un colom missatger anillat de competició que va caure ferit al seu jardí. Es tractava d'un colom roquer criat per competicions d'orientació i velocitat que habitualment organitzen els membres de les diferents federacions columbòfiles.

Portava una anella de la Real Federación Colombófila Española (RFCE) amb l'any 2010 d'anillat de l'exemplar i el seu número de referència que l'identificava com un colom de la Federació Balear.

Per que us feu una idea, els animals dels diferents palomars son transportats per carretera fins un lloc concret i llunya a molts kilometres on els hi posen un xip de control de carrera i fan "la suelta". Els animals han d'orientar-se i volar fins als seus palomars de tornada. Guanya el que arriba abans.

Però a vegades durant la cursa hi ha coloms que son atacats per altres aus, altres es fereixen amb cables, uns quants cauen esgotats, uns altres no troben el camí de tornada. Total que el que per uns és un esport a altres ens sembla una cabronada pels animals.

Concretament parlant del nostre petit i emplumat amic dir que la darrera competició feia més d'un mes que s'havia fet, com ens van informar a la Federació Catalana, i que segurament s'havia perdut. Portava una pota ferida, una perdua de pes considerable i algunes plomes tocades.

Posats en contacte amb les federacions espanyola, catalana i balear vam tornar el petit a les instal·lacions de la catalana a Barcelona seguint el protocol que ells tenen definit i els hi vam demanar informació de quins passos anirien a continuació. Resumint, si el colom esta sa i pot continuar competint, doncs a una gàbia i camí de Balears amb MRW i si el colom ja no estava en condicions doncs... "tendremos que tomar una decisión".

Collons! Després de recollir-lo, medicar-lo, alimentar-lo i veient les seves ganes de viure... ara, aquests senyors "tenían que tomar una decisión"? Vinga va, no fotis, que portem prou temps treballant amb caçadors, ocellaires, criadors i altres personatges com per no saber que la paraula "decisión" es correspon directament a la paraula "eutanasia", o millor dit a les paraules "eutanasia humanitaria" com els agrada fer servir per descarregar la seva consciència.

No cal dir que arribats a aquest punt vam demanar que abans de matar res ens tornèssin el colom que ja ens fariem càrrec nosaltres de la seva recuperació i futur. No els hi va agradar el comentari però davant de la nostra insistència van accedir... potser per fer-nos callar i que marxèssim. Ara estem a l'espera de la seva resposta. 

Segurament no arribarà mai però per la propera ja hem aprés la lliçó.

Per cert, esperem que cap dels nostres esportistes que van a les olimpiades de Londres prengui mal aquest estiu si no ja sabeu que "tendremos que tomar una decisión".