viernes, 29 de junio de 2012

RISC DE FRACTURA SOCIAL A MOLLET

Ahir dijous 28 de juny a les 20h va tenir lloc a Mollet una manifestació organitzada per la Plataforma Popular de propietaris de gossos de Mollet per reivindicar el dret de disposar d'espais per poder portar els gossos sense lligar.

Malgrat que l'assistència de propietaris no va ser tant majoritaria com l'organització desitjava si que es va poder veure que hi ha un col·lectiu disposat a treballar, amb ganes de dur endavant les propostes i que, malgrat les ofertes insuficients de l'Ajuntament, continuaran endavant amb el seu projecte.

Unes 100 persones i uns 40 gossos van estar davant de l'Ajuntament on es va aprofitar per fer una assemblea on es van recollir les opinions dels assistents i es van decidir els propers punts de feina. El proper dia 9 de juliol els representants de la Plataforma seran rebuts per representants de l'Ajuntament per continuar les negociacions i apropar postures. Aquella mateixa tarda es farà una trobada davant de l'Ajuntament per informar als veins.

Aquesta reivindicació popular que els propietaris estan fent amb tota l'educació i respectant en tot moment les normes de concentració, manifestació, etc, s'ha trobat amb una resposta molt desagradable per part de l'Ajuntament.

Un dels llocs demanats per la Plataforma per ubicar una zona d'esbarjo pels seus gossos és un troç del parc de Can Mulà, un troç de sorra amb arbres que és poc freqüentat per la ciutadania de Mollet. Curiosament van ser els propietaris de gossos d'aquesta zona els que van donar el pas endavant d'iniciar la reivindicació davant de la pressió dels agents cívics i de la policia local.

Doncs curiosament avui mateix, divendres 29 de juny, l'Ajuntament de Mollet ha fet instal·lar als operaris de l'empresa Urbe dues taules blaves de ping pong just al ben mig de la zona demanada per la Plataforma.

Quan et trobés en mig d'una negociació amb un col·lectiu important de veins de Mollet que compten amb el suport de les associacions animalistes i de molts amants dels animals, fer una jugada d'aquest tipus és pot entendre perfectament com una falta de respecte i una provocació innecessaria.

Potser no té res a veure amb les reivindicacions, potser l'ha cursat un altre departament, però sigui com sigui ens trobem davant d'una altra relliscada del nostre Ajuntament. Un fet greu, una provocació que creiem que obliga al nostre alcalde directament, Sr. Monràs, a donar les explicacions pertinents als representants de la Plataforma. Estem davant d'una situació que pot provocar una fractura social important entre veins quan, davant de la crisi, hauriem de fer un front comú. No és possible que els nostres representants polítics facin servir la provocació a un sector del nostres veins com eina de negociació i com demostració de força.

Com a Protectora Vallès Natura creiem que aquestes no son les formes de portar una negociació i demanem, si us plau, que l'Ajuntament faci pública una justificació dels fets.