jueves, 27 de septiembre de 2012

UN ACTE D'AMOR



(Dediquem aquest escrit al Toni i la Cristina, de l’Hospital Movet, els primers pares del Lenin, a qui van salvar la vida)

Ara fa quatre mesos que la Cristina i jo vam arribar a Mollet amb el Xaman i el Moix, els gats que ella ja tenia des de feia anys.

L’arribada a la nova casa els va afectar de manera diferent: només obrir la porta, el Xaman va fer un cop d’ull general i va recórrer tots els racons investigant i sorprenent-se pel nou espai; el Moix, en canvi, tan conservador com és, no les acabava de tenir totes i, per si de cas, va decidir refugiar-se dalt de la nevera, potser per veure-ho tot amb perspectiva. S’hi va passar tres dies i només baixava per menjar, beure i anar al lavabo.

La vida anava transcorrent amb les presses i atabalaments lògics que suposa un trasllat, però érem feliços amb la il·lusió de començar una nova vida tots quatre. Com que no estàvem prou distrets, tot passejant un dia pel centre de Mollet amb un amic, vam passar per davant de la clínica veterinària Movet i vam veure que hi havia una sala amb gatons que esperaven ser adoptats. El nostre amic, feia anys, n’havia anat a buscar un. La cosa va quedar així, però des del primer moment se’m va passar pel cap la idea d’augmentar la família gatuna i, al cap d’uns dies, vaig preguntar a la Cristina què li semblaria que n’adoptéssim un. Ella es va emocionar molt, però em va aclarir que un no, que posats a adoptar com a mínim se n’havien d’adoptar dos perquè es fessin companyia i l’adaptació fos més senzilla. Dit i fet! Ens vam posar en contacte amb el Toni, l’encarregat de la protectora de Vallès Natura a Mollet, i li vam explicar el nostre desig. Vam quedar un vespre perquè ens ensenyés els gatons i se’ns va plantejar el dilema lògic de quin escollir. La Cristina em va dir que no em preocupés, que ja serien ells els que ens escollirien a nosaltres, i que nosaltres els rebríem encantats i els ompliríem de petons. Així va ser: el Lenin, blanc i atigrat i amb el musell rosa, i el Trosky, negre com la nit i amb ulls d’entremaliat, ens van començar a fer gràcies, magarrufes i a allargar-nos la pota i demanar-nos amb la mirada que els portéssim a casa per convertir-nos en els seus «papes». Havien de ser tots dos perquè ja eren com germans després de les setmanes que havien estat junts esperant una família.

En arribar a casa, tot i que els primers dies d’adaptació del Xaman i el Moix van ser difícils, amb alguna bufada i cleca incloses, tot va transcórrer dins la normalitat. Els petits dormien al nostre llit entremig de tots dos i, de tant en tant, ens feien alguna llepadeta o carícia amb les potes. Sempre estaven junts, jugant, llepant-se, fent combats i empaitant-se. Que feliços que van ser de veure que, per fi, tenien una llar amb uns pares que se’ls estimaven amb bogeria i dos germans grans que, nalgrat estar una mica gelosets, els cuidaven, protegien i alliçonaven quan calia.

Ja han passat quatre mesos des de l’arribada dels petits a casa i realment podem dir que l’experiència ha estat meravellosa, ja que tots sis som molt feliços. Convidem tothom que li agradin els animals que faci aquest acte d’amor acollint uns éssers vius que, per molt poca feina, ho donen tot a canvi. Van passant els dies i el Lenin i el Trosky creixen molt de pressa. encara que per a nosaltres sempre continuaran sent aquells dos gatons tendres i dolços que un dia ens van escollir per sempre.

ISRAEL I CRISTINA
Mollet, setembre 2012