martes, 3 de noviembre de 2015

RÀBIA i VERGONYA

Normalment soc una persona que no li agrada parlar del costat fosc de la feina de les protectores, dels casos tràgics, de la violència gratuita,.... M'agrada més trobar un costat positiu i treballar pensant en els animalons que trèiem endavant i fer l'esforç d'oblidar cada dia als que es queden a les nostres mans sense poder fer res.

Però aquest cop no puc trobar res de positiu. Aquest cop la ràbia escriu al meu costat. 


Ens van portar aquest gatet de pocs mesos greument ferit amb una forta contusió al cap. Una ferida lletja amb un cop fort i directe al cap que l'havia deixat inconscient. Amb el temps entenem una mica de ferides i podem deduir com o amb que han estat fetes.

Gat negre, nit del 31 d'octubre al 1 de novembre,.... us sona? Si, si, Halloween i les supersticions d'algun descerebrat.

Els nostres veterinaris es van posar a la feina només arribar. Cosir la ferida, estabilitzar-lo, donar-li la medicació adequada i esperar.

Esperar. Aquesta maleïda paraula ens fa tremolar per que sabem el que vol dir.

Veure aquell petit lluitar amb totes les seves forces per viure i no poder fer res més que acaronar-lo, vigilar la seva temperatura i controlar la seva respiració ens va donar molt temps per pensar. Temps que va multiplicar la nostra ràbia.

Finalment el gatet va morir ahir dilluns 2 de novembre.

Em fa vergonya que al meu poble, que a Mollet, encara tinguem a personatges tant buits de cultura i ètica que siguin capaços de copejar fins produir la mort a un gatet de pocs mesos.

Em fa vergonya viure en una societat on la violència i les agressions a animals, nens, dones o gent gran siguin habituals.

Em fa vergonya veure com totes i tots donem com un fet impossible d'eliminar aquestes agressions i ens oblidem als dos minuts.

Qui té la covardia de fer això a un gatet petit ara..... què no farà d'aqui un temps?

No podem permetre això a Mollet. La gent de Mollet no som així. Si us plau, us vull demanar la vostra ajuda per fer còrrer aquest missatge entre tota la gent de la nostra població. Al menys que la vida d'aquest petit serveixi per una petita reflexió.

Podem ser molt diferents i pensar de forma molt diferent però el que estic segur és que cap veí del meu poble baixaria els ulls davant d'una agressió a un animal, a una dona, a una persona gran o a un nen.

A Mollet no baixarem els ulls davant de la violència mai.