miércoles, 18 de julio de 2012

¿HAS VISTO ALGUNA VEZ EL ESQUELETO DE UN GATO EN LO ALTO DE UN ARBOL?

Domingo 15 de julio noche, más o menos las 22.00h. Recibimos dos avisos de un gatito subido a un arbol justo delante del Ayuntamiento de Mollet y allí que nos vamos a ver qué podemos hacer.

Nada más llegar nos encontramos un nutrido grupo de personas alrededor de uno de los cipreses, el más alto por cierto, todos mirando hacia arriba y escuchamos los gritos desesperados de un gatito rubio de no más de tres meses desde la parte más alta.

¿Cómo podemos llegar hasta allí? Con nuestros recursos desde luego no llegamos y como subirse a un ciprés ya sabemos que no es factible por las características del arbol, decidimos contar con la colaboración de nuestra policia local y les informamos de la situación para que ellos, directamente, avisen a los bomberos y puedan ayudarnos en el rescate del pequeño spiderman felino. El ciprés así a ojo puede estar entre los 7 u 8 metros de altura. 

Esperando a los bomberos la gente que va pasando por el Ayuntamiento, al ver la situación y dudar de que los bomberos vengan (por algo será!), deciden quedarse para ayudar. El grupo cada vez es más numeroso.

Entre el cachondeo general una patrulla de Mossos pasa por la Avinguda Llibertat y disimulan descaradamente que no han visto nada. Claro! Más de 40 personas alrededor de un arbol a les 23h es lo más común en Mollet. Los pobres "amb les retallades" han perdido mucha capacidad de visión, de intervención y de sensibilidad. Lastima de profesionalidad perdida. 

Per sort arriba un cotxe de la nostra policia local per donar un cop de ma. S'ho miren, parlen amb nosaltres i confirmen que els bombers estan de camí però que com tenim pocs bombers per això de les retallades anaven una mica de cul amb els serveis. Es queden amb nosaltres.

Questió d'una horeta més tard ens arriben els tres bombers que ens toquen amb el camió. Baixen, s'ho miren i el primer que diuen, ni bona nit ni hosties: "uf! si no sacan este perro de aqui y se van a sus casas el gato no bajara nunca". Vinga company, bona entrada. Li diem que el gat porta moltes hores i que no pot baixar i el bomber filòsof ens deixa anar la segona sentència: "¿Han visto alguna vez el esqueleto de un gato en lo alto de un arbol?" Toma ya el Punset de la manguera!

Per continuar baixen del camió una escala dels micro-machines que no arriba ni a la meitat de l'arbre i clar "¿no vamos a poner en peligro la vida de un bombero por salvar a un gato?" i "si me caigo quien me va a pagar la baja". Collons! com han canviat els bombers! i jo que de petit volia ser bomber per què els veia valents, entregats,..., una mena de super-herois amb camió, i ara resulta que si el sindicat no els hi dona l'ok no mouen ni un dit. Quina peneta de gent.

Davant d'això els presents van dedicar unes paraules "boniques" als bombers i els hi van dir que per fer aquest paperot no feia falta ni que vinguèssin. Marxen els bombers, marxa la policia local i ens quedem com abans. El gat a l'arbre, nosaltres (ja uns 50) a baix i el dubte de què fem.

Per sort la capacitat d'improvisació del poble supera la profesionalitat dels "cossos de rescat" i amb unes mantes, uns pals llargs i la col·laboració de tots els presents aconseguim fer baixar el gat sa i estalvi.

Eren les 2.00h quan vam deixar acomodat al petit a un lloc segur amb la seva sorra, el seu menjar, la seva aigua i un lloc on dormir. 

La gent de Mollet ho haviem tornat a fer, junts, sense saber quí erem, sense parlar, només donant un pas endavant per treballar plegats i salvar, entre tots, un petit gatet. Que grans!

Senyors bombers, potser que us ho feu mirar una mica. D'acord que només era un gatet i que feu moltes coses importants, però no cal fer servir la prepotència per apagar cap foc.

Gràcies a tots els que vau participar en el rescat d'aquest petit que ara es troba perfectament. Potser era només un gatet petit però es trobava en perill i el vam ajudar.

Som de Mollet, que grans!