miércoles, 5 de octubre de 2011

CAÇADORS IL·LEGALS A MOLLET



Els Agents Rurals ens han avisat que s'ha detectat la presència de caçadors il·legals d'ocells petits (caderneres, verdums, passerells, pinçans, ...) a les marges del Besòs properes a Mollet i al Parc Natural de Gallecs. Aquests caçadors fan servir xarxes japoneses per agafar petits ocells cantaires pel comerç il·legal d'aquest tipus d'animals. Cal pensar que s'arriben a pagar molts diners per un bon cantaire.

Tots aquests ocells (de la familía dels fringílits) son espècies autòctones protegides i la seva caça esta molt regulada per la Generalitat de Catalunya amb permisos molt estríctes i concrets.

Per aquest motiu si veieu qualsevol tipus de xarxa per agafar ocells cal que us poseu en contacte inmediatament amb el telèfon d'emergències 112 i que us passin amb els Agents Rurals. També podeu donar-nos avís a la gent de Vallès Natura.

Creiem que la defensa dels animals passa per lluitar pels més grans com els braus fins els més petits com poden ser les caderneres. Passar de viure en llibertat a una gàbia simplement per participar en concursos d'ocells ens sembla una salvatjada malgrat llegir comentaris com aquest:

"La actividad pajaril fundamentada en la captura de pájaros fringílidos para su tenencia y gozo de sus cantos en los concursos, tiene fuerte arraigo en Cataluña y forma parte de la tradición y la cultura como afición y actividad deportiva generada mediante las sociedades pajariles locales. Una tradición que ha pasado de padres a hijos con más de 400 años de historia."

Què portarà sempre a aquesta gent a parlar sempre de tradició, cultura, afició, esport, història,... quan el que parlen és de capturar, engàbiar i matar animals?

Ja siguin els toros, la caça, la falconeria o el comerç d'ocells cantaires que tots acaben dient el mateix. Potser és que son els mateixos?

Fora caçadors furtius de Mollet!