sábado, 1 de octubre de 2011

UN MATÍ VOLTANT PER GALLECS

Aquest matí de dissabte hem tingut l'oportunitat de gaudir d'una activitat organitzada per la gent de DRAG fent una sortida per Gallecs i fent observació d'ocells que actualment es troben a la temporada de migració.

La gent de Vallès Natura estem acostumats a tractar amb gats i gossos i aquest cop poder gaudir del món dels ocells, directament al seu habitat, amb les explicacions que ens donava el Xesco, un ornitòleg enamorat de Gallecs i dels seus ocells, ha estat espectacular.

Armats amb els nostres prismàtics i les càmeres de fotos hem sortit de Can Jornet per voltar per Gallecs, pujant fins la Carena de Bandolers. Ha cada moment feiem una aturada per veure un ocell, uns aturats als camps de cultiu menjant per agafar forces pel seu llarg camí migratori, altres volant al nostre costat, molts passant pel cel del Baix Vallès enfilant el sud on passaràn l'hivern.

En Xesco i els seus companys ja acostumats a trobar als ocells més petits que us podeu imaginar ens ajudaven a trobar-los mimetitzats amb els colors de la terra i de les plantes. Tota una feina d'observació! Poc a poc els nostres ulls s'han anat acostumant a trobar als ocells i de seguida els preguntavem, tots emocionats, de quín ocell es tractava.

Orenetes comuns, orenetes cuablanques, cueretes grogues, pardals xarrecs, gaigs, caderneres, esplugabous, astors, xoriguers, perdius, coloms roquers, ballesters, tudós, falciots, cucuts, i fins i tot uns aligots ratoners. Tot un nou món pels que hem fet la sortida per primer cop i que encara ens hem perdut molts noms dels ocells que hem vist. Poc a poc anirem aprenent.

Aquest matí hem aprés a veure coses que tenim a Gallecs i que no sabiem que teniem. Ara aquells ocells que veiem sovint ja tenen nom, ja tenen costums, ja son una mica més nostres. És molt senzill estimar la natura quan ets trobés persones com la gent de DRAG que desprenen la passió i les ganes de compartir coneixements.

Moltes gràcies per aquest matí, moltes gràcies.

Aviat organitzarem una nova sortida per que la gent de Vallès Natura i simpatitzants dels animals puguin vindre de nou a Gallecs a gaudir de la natura i dels ocells, però aquesta vegada amb els nostres gossos. Us anirem informant!