martes, 4 de octubre de 2011

SALÓ MASCOTA DE BARCELONA

Anar al Saló Mascota és com cada any una lluita interna entre el bé i el mal. La gent de Vallès Natura volem anar per fer una ullada al que es mou en ambients comercials del món animal, cal conèixer on estem, però et trenca el cor veure l'ús econòmic que es fa dels nostres petits.

No estem a favor de la venda d'animals, ni dels concursos de bellessa on es tracta a l'animal com una Barbie de joguina, ni dels concursos de raça on es determina si un animal val o no val. Per nosaltres cada animal és increible i únic en si mateix, no fa falta que guanyi copes o títols per estimar-lo, no fa falta que sigui car perque ens robi el cor, no fa falta ni que sigui bonic, simplement ha de ser ell mateix.

El Saló Mascota de Barcelona atrau a molta gent, molta gent que té animals i que li agraden. No és dolent portar als nens a veure animals domèstics però cal saber que estem veient i la finalitat del Saló.

Dins del món de la cria d'animals de raça hi ha gent bona però també molt aprofitat que només mira la part econòmica del negoci oblidant les necessitats dels peluts. Cal pensar que els concursos de raça i de bellessa poden semblar bonics però son simplement aparadors per vendre més, millor i més car el seu producte. No hi ha amor, no hi ha passió, no hi ha animalisme, només hi ha negoci i competició.

Gats tancats a gàbies de luxe, gàbies plenes de copes i distincions però per sobre de tot el rètol de "Gatos en venta". Ocells en venda massificats a les seves gàbies, petits rossegadors amuntegats uns a sobre dels altres esperant a que els petits humans els vulguin comprar.

Humans portant el seu món fashion als gossos. Perruqueria, maquillatge,... tot el que calgui perque el seu gos sigui el més bonic, no importa res més. Hores i hores tancats a les gàbies i després son tractats com joguines de luxe pels seus propietaris. Un espectacle massa trist al nostre parer.

Un petit exemple escoltat al Saló Mascota: " Mamá, mamá, queremos un gato chulo para jugar. Pero que sea de los caros, eh?".

Malgrat semblar bonic va ser trist, massa trist.