martes, 30 de agosto de 2011

MANCA DE COL·LABORACIÓ


Que hi ha problemes de comunicació i de col·laboració entre els voluntaris de les protectores i els cossos de seguretat és un fet més que evident que podem comprovar cada dia. Només en alguns casos que ens trobem amb un agent o agents animalistes podem aconseguir treballar a un nivell satisfactori aconseguint resultats molt bons pels animals.

On rau el problema? On sempre! A les administracions nacional (Generalitat) i locals (ajuntaments) que fan tot el possible per evitar una col·laboració i una comunicació fluida i oberta entre les protectores i els cossos de seguretat. Potser només plantejar una nova feina fa que caiguin esgotats damunt de les seves taules?

Sigui com sigui, els animals abandonats continuen ficant-se a carreteres, autopistes, camins privats, zones de seguretat, etc, i és, sobretot, en aquests moments quan caldria treballar plegats. Nosaltres per agafar l'animal perdut o abandonat, i ells per garantir la seguretat de l'animal, la dels nostres voluntaris i la dels usuaris dels vehícles que circulen per la via.

Us posarem un exemple. Un de tants, no patiu que no farem un detall complert de tots que no acabariem mai.

Gos abandonat o perdut que es fica a l'alçada de Parets al voral de la C17 amb la connexió de l'AP7. L'animal espantat va de costat a costat, ara surt a la C17, ara agafa camí per ficar-se a l'AP7. Us podeu imaginar la situació? Cotxes a 100 km/h xiulant al costat de l'animal i dels nostres voluntaris. Que aquesta és una altra, tu vas conduint i veus un gos i quatre persones amb l'armilla reflectant i que et penses que fan? El darrer video clip de la Beyoncé? Collons cal ser bestia per accelerar encara més i apropar-te a veure que estan fent.

Total, una de les nostres voluntaries (la nostra Pipa!) truca als mossos per donar parte de la situació i demanar la seva col·laboració. Us recordem, estem a Parets, a res de l'Escola de Seguretat Pública de Catalunya, o sigui, el forn d'on surten els mossos. Doncs agafa't que va fort, dues hores després de la trucada encara estaven al voral de la carretera prenent el sol i esperant.

Al final, amb més sort que una altra cosa aconsegueixen desplaçar el gos i treure'l de la zona de perill. I els mossos? Vosaltres ho sabeu? No? Doncs mira igual que nosaltres. Perque no van aparèixer, però és que tampoc van trucar.

Ja de tornada a Mollet, una visita a la comisaria de Ca l'Estrada per donar les gràcies als nostres amics uniformats. La seva resposta: "es que hay prioridades, señora".

Com veieu els animals no son una prioritat per l'actual sistema de govern. Caldra canviar-ho llavors?

No volem acabar aquest artícle sense agrair la col·laboració dels molts conductors que amb tota la seva responsabilitat disminuien la velocitat i deixaven distància de seguretat amb el voral. Moltes gràcies!