lunes, 8 de agosto de 2011

UN ERIÇÓ A LA C17



A la matinada d'aquest passat diumenge 7 d'agost un veí de Mollet va veure, tot conduint, una coseta petita que es movia pel voral de la C17 al seu pas pel Calderí de Mollet. No ho va dubtar ni un moment i va parar per veure si es tractava d'un animal ferit.

Quina va ser la seva sorpresa quan es va trobar un eriçó comú europeu adult força desorientat per les llums dels cotxes i per no trobar sortida per tornar als seus camps. De seguida es va posar en contacte amb Vallès Natura i ens va fer entrega del petit eriçó (erinaceinae).

Aquests petits mamifers insectivors d'habits nocturns tenen a les carreteres un dels seus principals enemics, els cotxes. Acostumats a fer grans distàncies per trobar menjar sempre troben un camí asfaltat per continuar la cerca d'insectes i és en aquests moments quan es juguen la vida.

L'eriçó comú europeu és una espècie protegida a Catalunya i cal comunicar a les autoritats o especialistes (mossos, protectores, veterinaris, agents rurals preferentment) si us trobeu un exemplar perdut o ferit.

Si voleu més informació sobre aquests petits podeu consultar:


Concretament el nostre petit púas el vam portar al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa a Santa Perpètua de Mogoda on serà desparasitat, recuperat i re-introduit a la natura.