viernes, 9 de septiembre de 2011

ABANDONATS A MOLLET

Aquest divendres 9 de setembre el CONTRAPUNT ha publicat una interessant noticia on es fa ressó de l'increment d'abandonaments d'animals aquest estiu a Mollet segons les dades de l'SPAM de Mataró, protectora que l'Ajuntament de Mollet té contractada oficialment per la recollida d'animals abandonats o perduts.

Com a complement a les informacions que dona l'artícle cal afegir que, en el darrer trimestre, a Vallès Natura hem comprovat que entre nosaltres i el nostre veterinari col·laborador, Hospital Movet, hem tornat als seus propietaris 19 gossos i 2 gats amb xip que anaven perduts pels nostres carrers. Xifra molt petita comparada amb el total de gossos i gats perduts o abandonats. Tal com diu la Sra. Serra de l'SPAM cal aconseguir que les administracions es posin a la feina i facin complir la normativa que obliga a posar el xip identificatiu als animals de companyia.

Si tenim en compte que cada animal perdut o abandonat que es porta a l'SPAM de Mataró suposa un cost de 400 € pel nostre ajuntament cal aconseguir que tothom posi el xip identificatiu. D'aquesta manera els veterinaris, la policia local i nosaltres mateixos identificariem els animals perduts o abandonats i no haurian de sortir del nostre municipi cap a la comarca del Maresme produint un cost tant important.

Per un altre costat Vallès Natura també continua treballant per fomentar les adopcions dels animals abandonats a Mollet per evitar que marxin cap a l'SPAM produint una despesa. En el darrer trimestre hem aconseguit donar en adopció a 16 gossos i 23 gats. El que suposa un estalvi per la nostra població de 15600 € en aquest periode.

Amb la vostra ajuda, la de la gent de Mollet, aconseguirem augmentar el número d'animals amb xip identificatiu i augmentar el número d'adopcions de la nostra protectora. Tots junts podrem ajudar al nostre ajuntament a no gastar tants diners en la recollida d'animals.

Gràcies Mollet!