jueves, 1 de septiembre de 2011

SERP VERDA


Aquest dijous, només començar el setembre, hem rebut un avís de la policia local sobre una serp apareguda a la cruïlla del Carrer del Ferrocarril i l'Avinguda de Caldes.

Uns veins de la zona han trucat a la policia al trobar-se un reptil al mig de Mollet.
Una vegada al lloc ens hem trobat una serp verda (culebra bastarda), "malpolon monspessulanus".

Un exemplar jove, de més o menys un any, amb una llargada de 60 cm. Aquest tipus de serp és autòctona de la zona i ens la podem trobar pels camps de Gallecs. No és una espècie verinosa encara que sempre recomanem que mai agafeu una serp. A Catalunya hi ha molts pocs exemplars verinosos però sempre es pot tractar d'una abandonament d'una serp d'una altra zona del món on si es po
den trobar exemplars molt perillosos.

Recordem que actualment TOTS els amfibis i rèptils autòctons catalans estan protegits i en perill d'extinció.

La serp verda pot arribar a fer els 2 metres en un exemplar adult. Menja altres reptils, sargantanes, rossegadors, aus i petits mamifers com cries de conill.


Si us trobeu una serp al medi natural el millor és allunyar-se i no destorbar-la, si la trobeu al vostre jardí o a la ciutat cal que aviseu a la policia, als agents rurals o a la protectora d'animals. Abans de manipular-la cal identificar de quin tipus és per posar les mesures de seguretat necessaries. En cap cas s'ha d'agafar amb les mans nues i molt menys matar l'animal.


Volem agrair la col·laboració d'en Dani Aranda, president de l'associació
D.R.A.G. (Defensa de Rèptils i Amfibis de Gallecs). Ell ha participat amb la gent de Vallès Natura en la captura de l'animal, en la seva revisió i s'encarregarà personalment de la seva re-introducció al Parc Natural de Gallecs.


Gràcies Mollet!