sábado, 3 de septiembre de 2011

SUPORT AL JUDICI DE SABADELL


El proper dimarts 6 de setembre a les 12.15h tindrà lloc al Jutjat d'Instrucció nº 5 de Sabadell (Avda. Francesc Macià, 34-38, atenció! es farà servir la sala del Jutjat Penal nº 3 de planta 8ª) el judici per vandalisme i amenaces degut a la denuncia que un ornitòleg va posar al patir amenaces i greus desperfectes al seu vehícle quan fotografiava les activitats dels falconers a la Carena de Bandolers del Parc Natural de Gallecs.

Tal i com publicava el diari Contrapunt el 2/9/2011:

http://www.contrapunt.cat/noticia/15628/un-ornitoleg-denuncia-amenaces-de-falconers-que-no-volen-marxar-de-gallecs

Aquest ornitòleg, membre de diferents associacions animalistes locals (PDG, DRAG), porta temps recollin informació sobre la greu incidència en la migració d'aus de les pràctiques, tot i ser prohibides dins d'un parc natural, que fan els falconers a Gallecs.

Gallecs, si no ho sabeu és un parc natural situat entre les poblacions de Mollet, Santa Perpètua, Parets, Lliçà de Vall, Palau i Montcada. Parc natural decretat com Zona d'Especial Protecció de les Aus i que es troba dins del Pla d'Espais d'Interès Natural de Catalunya. Només per aquests motius la falconeria no s'hauria de practicar dins de Gallecs, però ningú fa res i les diferents administracions es passen la pilota.

Mentres tant els falconers han fet de la Carena de Bandolers, dins del Parc Natural, el seu lloc particular d'esplai on fan i desfan sense que ningú faci res al respecte.

Son moltes les denuncies que s'han posat als diferents ajuntaments i a la Generalitat però la força econòmica i política dels falconers ha fet sempre que guanyi el silenci i la por.

Us recordeu de les raons que donaven els que volien continuar veient toros a la Monumental: "...esta decisión dejará a los cetreros de la provincia de Barcelona sin la posibilidad de realizar una actividad que vienen desarrollando desde hace 40 años." i "la UNESCO declaró la cetrería como Patrimonio Cultural Inmaterial de la Humanidad". Us sona? Com es fa des de fa molts anys i algú ho considera cultura (?) doncs ja tot es val.

Dimarts hi ha un judici molt important i cal que la gent tingui informació, cal recolçar a aquest ornitòleg que s'ha jugat el físic per denunciar aquestes ilegalitats. Cal donar un recolçament social a nivell particular i a nivell d'associacions amb la nostra presència a Sabadell i fent arribar la informació a tot arreu.

Des de Vallès Natura ho podem dir més alt però no més clar:

DEFENSEM EL PARC NATURAL DE GALLECS!

Ens veiem el dimarts al judici. Us demanem la vostra ajuda per fer difusió d'aquest cas.

Gràcies Mollet!