lunes, 28 de marzo de 2011

INTERVENCIÓ A L'AP7





Aquest passat diumenge ha estat mogut. A mig matí vam rebre informació que tres gossos es trobaven atrapats dins del recinte de l'autopista AP7 al seu pas per Gallecs.

Una vegada verificat vam veure que hi havia un grup de tres gossos perduts o abandonats just al costat de l'AP7 tocant uns horts de Gallecs. Dos d'ells dins del espai de seguretat de l'autopista que delimita la reixa que hi ha a costat i costat, i un altre fora.

La situació era especialment greu tant per la supervivència dels dos gossos com dels cotxes que circulaven per la via. Si els dos gossos pujaven cap la calçada podrien provocar un greu accident de tràfic.

Davant d'aquesta situació la gent de Vallès Natura decidim donar avís al 112 d'emergències per comptar amb el suport de Mossos. Després d'unes quantes trucades i d'esperar massa temps pel risc que potencialment suposaven els dos animals, vam comptar amb el suport de Mossos d'Esquadra que des de la part superior de l'autopista controlaven que els animals no entressin a la zona de pas dels cotxes.

Uns moments de tensió, unes quantes curses i al final els dos gossos atrapats els vam poder treure cap a la zona del Parc Natural de Gallecs on caldrà atrapar-los properament. Al menys vam eliminar el risc d'atropellament, el d'accident dels cotxes que tornaven del cap de setmana i que els gossos puguessin morir de gana en aquella zona tancada.

La gent de Vallès Natura vam poder agafar a un dels gossos, un mascle adult que es trobava molt i molt espantat.

Volem agrair la col·laboració dels Mossos però creiem que cal definir un protocol d'actuació per aquests casos. Els agents que van vindre a col·laborar es van trobar en una situació habitual per la gent de Vallès Natura però desconeguda per ells. Per sort els animals van fer el millor sense saber-ho però si haguèssin sortit corrent cap els cotxes podriem estar parlant d'una desgràcia greu.

Ens agradaria també donar les gràcies a la nostra policia local que avisats de bon començament de la situació només van arribar a dir: "uf! eso es cosa de los mossos, nosotros no tenemos autoridad en la autopista, eso es cosa de ellos". L'autopista és cosa de Mossos d'acord, però la part de Gallecs on estavem és de Mollet i nosaltres som veins de Mollet, som una entitat local, que només vol ajudar i a vegades s'ha d'enfrontar a situacions greus on caldria i s'agrairia una mica de suport de les nostres autoritats. Aquesta vegada va sortir tot bé.