sábado, 12 de marzo de 2011

ONAK

ONAK ha estat adoptat!

Us volem parlar una mica d'ONAK. Aquest gos va nèixer el 5 d'octubre de 2004, tot just fa 6 anys i 6 mesos, i la seva vida ha estat una constant lluita per sobreviure a la nostra "fantàstica" societat del benestar humana.

Només nèixer i com no es podien fer càrrec d'ell la seva primera parada va ser el CAD de Granollers. I ja podem pensar "quina forma de començar!", acabat d'arribar i de cap a una de les gosseres més "especials"(per parlar educadament) del Vallès Oriental.

Per sort, va trobar un adoptant que havia comprat una casa i el volia tenir al pati. Podem dir que hi han moltes raons per adoptar un gos, però per tenir-lo al pati? Potser haguès estat millor posar una olivera o un taronjer.

Sigui com sigui, en Joaquim es va portar el gos al desembre de 2004. I el nostre Onak va anar a parar al pati amb la seva caseta i la seva cadena. Què tindrem els humans que ens agrada lligar-ho tot amb cadenes?

Passats uns anys el seu propietari va decidir marxar de la casa i agafar un pis. Però... el pis no tenia pati! I llavors ONAK es va quedar a la casa com part del mobiliari esperant a que el següent llogater el dones una mica de carinyo.

I posats en aquesta situació, quí es preocupa de donar de menjar un moble, o de vacunar-lo? Ningú!

El darrer any de l'ONAK ha estat molt dur. Alimentat per gent que passava pel costat del terreny i els feia mal veure aquest gos patint, rebent cops de gent que entrava a robar el que podia del pati de la casa, sense tenir ningú que cures les seves ferides.

Per sort, un parell de voluntaries de Vallès Natura van agafar per les banyes el problema (gràcies Yoli, gràcies Carme) i el van treure d'aquella presó. Una vegada ingressat a un dels nostres veterinaris col·laboradors li vam fer les cures necessaries i vam començar a donar-li una bona alimentació.

Ara el tenim en una casa d'acollida temporal (gràcies Humbert) recuperant la confiança, agafant forces i pes, i ens toca treballar dur per trobar una llar d'adopció definitiva per aquest gos. Creiem que l'ONAK es mereix que Mollet li doni el que no ha tingut fins ara.

Gràcies a tots els que esteu lluitant per l'ONAK! Gràcies en el seu nom.