miércoles, 27 de julio de 2011

EL NOSTRE RIU


Moltes vegades ens oblidem que tenim al nostre costat un riu, el Besòs. Un riu que neix a la nostra comarca de la unió del Mogent i del Congost, amb un càbal molt irregular com la majoria de rius de la mediterrània.

Aquest riu sempre ha estat molt important pel Vallès Oriental. La fauna i la flora que sempre hi havia a la llera del riu era espectacular i de gran diversitat. Fins fa pocs anys el Besòs encara es defensava i continuava sent un refugi pels molts animals i plantes. Ara tot ha canviat, ara ja no mirem cap al nostre riu. Ens hem oblidat que el tenim.

Ara, el Besòs, el nostre riu, es tracta exclusivament com un lloc adient per instal·lar canonades d'aigua, gasoductes i per fer el pas del Tren d'Alta Velocitat. Ara alguns dels nostres polítics ja no volen que mirem cap al riu i fan tot el possible per fer-nos oblidar la seva importància per la natura de Mollet.

Ens agradaria que fèssiu una ullada a un interessant article publicat a un blog anomenat NATURA BESÒS on es parla del nostre riu i de tot el que esta passant amb ell. En aquest article podreu veure les incidències de les obres a Montmeló, Montcada, Sant Fost, La Llagosta, Martorelles, i com no, Mollet.

Si ens estimem la natura cal que tornem a mirar al nostre riu. Si per un costat estem orgullosos de Gallecs, per què ens oblidem del Besòs?

Si us plau, llegiu amb calma i atenció l'article. Hi ha dades molt interessants i fotografies molt aclaridores. I si una vegada llegit us sembla que cal dir alguna cosa nosaltres estarem al vostre costat per lluitar per ell.

Article: Els problemes de conservació

Pel nostre riu, pel Besòs. Gràcies Mollet!