viernes, 8 de julio de 2011

L'ARTICLE 337




L'article 337 del Codi Penal parla dels maltractaments als animals:

Los que maltrataren con ensañamiento e injustificadamente a animales domésticos causándoles la muerte o provocándoles lesiones que produzcan un grave menoscabo físico, serán castigados con la pena de prisión de tres meses a un año e inhabilitación especial de uno a tres años para el ejercicio de profesión, oficio o comercio que tenga relación con los animales.

Aquest article ha portat des de la seva aprovació als Congrés dels Diputats molta polèmica per les seves interpretacions per jutges i magistrats.

Aquest proper dissabte 9 de juliol a les 22.30h. podreu veure per La 2 de TVE un interessant documental d' Albert Santfeliu titolat: "Artículo 337".

La defensa de los animales contra el maltrato está recogida en el artículo 337 del Código Penal. Sin embargo, la ley es poco concreta en este sentido y las organizaciones animalistas se encuentran a menudo ante un vacío legal que les impide avanzar en sus denuncias.

Us fem arribar una ressenya del documental: FEU CLICK.

I també un interessant i complert analisi del l'article 337 i dels articles vinculats 631 i 632 per part del Sr. Juan Carlos Rodríguez Utrera, Fiscal Provincial de Málaga: FEU CLICK.

Per fer una correcta defensa i protecció dels animals cal estar informat i conèixer les eines que tenim a les nostres mans. Els animalistes cal que sabem com son les lleis i com funcionen, ens agradi o no els nostres animals estan en aquesta societat i si la volem millorar cal saber el que tenim ara. Si us plau, no deixeu passar aquesta oportunitat.