lunes, 18 de julio de 2011

MOLLÓ PARCAquest passat diumenge, 17 de juliol, uns quants voluntaris de Vallès Natura vàrem visitar el Parc d'Animals de la Vall de Camprodon, el MOLLÓ PARC (www.molloparc.com) i us el volem recomanar.

Vam fer una petita sortida per conèixer aquest indret que ens havien parlat i ens va agradar molt i molt. La seva organització, la distribució dels animals, els espais destinats a cada espècie, la importància dels petits detalls i la feina dels dissenyadors dels espais i dels cuidadors dels animals. Va ser un dia espectacular tot i la pluja que ens va acompanyar.


Ens van explicar que la majoria d'animals han sortit de Centres de Recuperació de Fauna Salvatge de Catalunya i que no han pogut ser re-introduits als seus habitats naturals i ara, al Molló Parc, es troben molt ben cuidats.

L'accès és molt senzill en cotxe i disposen d'un bon parking. Agafem la C17 passant Vic, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Camprodón, Molló i ja hem arribat. Des de Mollet estem en 1h30m per bona carretera. Una vegada al centre es pot fer un recorregut a peu assequible per a tothom veient molts animals autòctons catalans com aguilots, xoriguers, esmerles, esparvers, samarús, óssos, marmotes, cabirols, isards, cérvols, muflons, cabres salvatges, daines, linx, esquirols, guineus, senglars, voltors, i animals de granja com ponis, conill, gallines, ànecs, xais, caballs,...

Tot dins d'un parc impressionant per la vegetació i per les muntanyes del voltant. Tot passejant pel parc, a part de veure els animals, podràs trobar arbres com avellaners, cirerers salvatges, freixes, faig, roures, saücs,... identificats i marcats amb la seva fitxa tècnica.

Des de Vallès Natura ens agradaria recomanar-vos fer una visita a aquest parc. L'entrada té un preu raonable, 12 € pels adults i 8 € pels nens. Creiem que es tracta d'una bona sortida familiar per portar nens que els hi agradin els animals i on els pares disfrutaran ensenyant als seus fills la natura de Catalunya.