lunes, 18 de julio de 2011

MOLLÓ PARC



Aquest passat diumenge, 17 de juliol, uns quants voluntaris de Vallès Natura vàrem visitar el Parc d'Animals de la Vall de Camprodon, el MOLLÓ PARC (www.molloparc.com) i us el volem recomanar.

Vam fer una petita sortida per conèixer aquest indret que ens havien parlat i ens va agradar molt i molt. La seva organització, la distribució dels animals, els espais destinats a cada espècie, la importància dels petits detalls i la feina dels dissenyadors dels espais i dels cuidadors dels animals. Va ser un dia espectacular tot i la pluja que ens va acompanyar.






Ens van explicar que la majoria d'animals han sortit de Centres de Recuperació de Fauna Salvatge de Catalunya i que no han pogut ser re-introduits als seus habitats naturals i ara, al Molló Parc, es troben molt ben cuidats.

L'accès és molt senzill en cotxe i disposen d'un bon parking. Agafem la C17 passant Vic, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Camprodón, Molló i ja hem arribat. Des de Mollet estem en 1h30m per bona carretera. Una vegada al centre es pot fer un recorregut a peu assequible per a tothom veient molts animals autòctons catalans com aguilots, xoriguers, esmerles, esparvers, samarús, óssos, marmotes, cabirols, isards, cérvols, muflons, cabres salvatges, daines, linx, esquirols, guineus, senglars, voltors, i animals de granja com ponis, conill, gallines, ànecs, xais, caballs,...

Tot dins d'un parc impressionant per la vegetació i per les muntanyes del voltant. Tot passejant pel parc, a part de veure els animals, podràs trobar arbres com avellaners, cirerers salvatges, freixes, faig, roures, saücs,... identificats i marcats amb la seva fitxa tècnica.

Des de Vallès Natura ens agradaria recomanar-vos fer una visita a aquest parc. L'entrada té un preu raonable, 12 € pels adults i 8 € pels nens. Creiem que es tracta d'una bona sortida familiar per portar nens que els hi agradin els animals i on els pares disfrutaran ensenyant als seus fills la natura de Catalunya.