miércoles, 23 de mayo de 2012

LA CULTURA DE L'EXTERMINI A MOLLET


Hi ha vegades que la gent que es creu que ens mana, els que es creuen poderosos, importants, intocables, els que es pensen que sempre tenen la raó i que tenen justificacions raonables per tot, hi ha vegades que ens arriben a inflar els pebrots fins a nivells que ni ells mateixos es poden imaginar.

El nostre ajuntament i els polítics que li donen contingut és un d'aquests elements especialitzat en tocar les parts nobles dels que ens estimem els animals. Son molts anys de pràctica i cal reconèixer que posen molt d'interés.

Si ahir parlavem dels gossos, avui parlarem dels coloms.

Als textes de la web de l'ajuntament podem trobar les seves justificacions i raons, cal llegir-les:

Control integral de plagues: FES CLICK
Els coloms: FES CLICK

Molt bé, una vegada ben llegides les raons de l'ajuntament podriem rebatre punt a punt totes les bones paraules i apunts tècnics que fan servir. Sempre es poden trobar paraules per justificar un extermini d'animals i fins i tot de persones. Però matar a centenars de coloms és la sol·lució? No podeu arribar a pensar en quelcom menys agressiu i salvatge?

Però quan la política de l'extermini, o del control poblacional com ells li diuen, agafa la poca vergonya de fer servir les seves eines a sobre del sostre d'un lloc de cultura i pensament com és la Biblioteca de Can Mulà, llavors ja ens pensem que us esteu enfotent de nosaltres.

Posar la gàbia per capturar i després matar a centenars d'animals a sobre de la biblioteca, a sobre dels llibres, a sobre de milers i milers de paraules que ens fan evolucionar i millorar, a sobre de l'educació, del respecte, de les alternatives constructives,..., fer-ho ha estat un mal exemple.

Podeu veure la gàbia des d'el carrer de l'Alsina, just a sobre de la biblioteca. TOTS els coloms que hi ha dins estan condemnats a mort per ordre del nostre ajuntament. Potser no son tant bonics com un gos, ni tant elegants com un gat, ni tant intel·ligents com nosaltres, però no tenen dret a viure?

Si t'estimes els animals, si creus que això no esta bé no deixis que el teu silenci els hi doni la raó als que creuen que ens manen.

Ens diuen que hi ha molts! i que ho han de controlar. Compte quan algú es pensa que té dret a vida o mort sobre els èssers vius, ara son coloms, i demà?