martes, 22 de mayo de 2012

POLÈMICA SITUACIÓ A MOLLET

Durant les darreres setmanes s'ha incrementat el malestar dels propietaris de gossos de Mollet que treuen a passejar els seus animals pels parcs i carrers del nostre municipi. Segons ens han informat la pressió dels agents cívics contractats per l'ajuntament amb el recolzament de la policia local esta aixecant la tensió entre els propietaris i el nostre consistori.

Els agents cívics obliguen als propietaris a portar els seus animals lligats en tot moment i els hi criden l'atenció quan els deixen anar perque puguin còrrer una mica. Quan el propietari no fa cas, els agents civics criden a la policia local que es persona per obligar a la persona a agafar al seu animal i marxar, i en alguns casos sancionar.

Malgrat que l'Ajuntament de Mollet disposa a la Ordenança Municipal de Tinença d'Animals de Companyia, concretament al Capítol 4. Normes de convivència i tracte dels animals, dins de l'artícle 18 punt 1 diu: "Els gossos, a les vies públiques, a les parts comunes dels immobles col·lectius, als transports públics i als llocs i espais d'ús públic en general, s'han de conduir lligats amb una corretja o cadena i collar." Mai s'havia fet ús d'aquest texte per pressionar a la gran quantitat de propietaris de gossos que hi ha a Mollet i com aquests, sempre han fet un ús responsable dels espais tant en horari, con en neteja, com en responsabilitat, no havia fet falta cap intervenció agressiva del nostre ajuntament.

Per llegir el texte de l'ordenança: FES CLICK

Si posem com exemple el Parc de Can Mulà tenim un grup de propietaris que cada tarda des de les 20h fins les 21h a l'hivern o les 22h a l'estiu porten els seus gossos a una zona de sorra quan ja no hi ha nens jugant pels voltants i els tenen controlats. Els gossos s'ho passen d'allò més bé i els propietaris fan la xerrada tot gaudint dels seus animals. En acabar no hi queda cap bruticia, ningú ha estat molestat, cap inconvenient pels veins. I a més aquests propietaris tenen tots els seus gossos xipats i censats.

Des de Vallès Natura creiem que la pressió sobre els gossos esta sent desproporcionada per part dels agents cívics i de la policia local, i proposem als representants del ajuntament que s'escoltin a aquests veins de Mollet i pensin en la possibilitat de crear zones delimitades d'esbarjo de gossos com ja s'ha fet a moltes altres poblacions.

De moment el malestar dels veins amb gossos de Mollet ja s'ha traduit en una convocatòria de protesta davant de l'Ajuntament de Mollet per aquest proper dijous 24 de maig a les 20.00h. Convocatòria a la que estan convidats tots els molletans que s'estimen els animals i que creuen que el nostre ajuntament no fa prou per ells.

Dijous 24 de maig a les 20.00h davant de l'Ajuntament de Mollet convocatòria per demanar espais pels nostres gossos, perque els nostres animals també fan Mollet.