viernes, 7 de enero de 2011

EL MILLOR REGAL DE REIS



6 de gener de 2011 a les 22.30h. Tot feia pensar que el dia de Reis ja havia acabat i que calia esperar un altre any per tenir una nit màgica.... però ens equivocavem. Els Reis de l'Orient ens tenien una sorpresa reservada a la gent de Vallès Natura. El seu darrer regal i potser el més bònic de tots.

Rebem una trucada urgent d'una col·laboradora, l'Elena, de Vallès Natura a Martorelles. Una gossa ferida, sembla que porta un cop molt fort d'un cotxe, no es mou però encara viu. Cal còrrer i Vallès Natura es posa en funcionament.

En pocs minuts l'Elena i uns amics ens porten a la gossa a l'Hospital Veterinari Movet on ho teniem tot preparat. La Patri, una de les nostres millors veterinaries, la Sònia, presidenta de VN i auxiliar a la vegada, i dos voluntaris, Cris i Toni, donariem un cop de mà a aquesta petita. En un dia com el de Reis no es podia escapar, de cap manera!

Porta un cop molt fort a les potes del darrera, perd força sang, cal sedar-la i estabilitzar-la. Seguim fent l'exploració, hi ha alguna cosa, aquesta petita esta embarassada!!!!

El cop ha provocat el part i cal treure els petits el més aviat possible, la mare esta molt dèbil, ha perdut molt sang i es tracta d'una gossa que sempre ha viscut sola al bosc sense una bona alimentació.

Patri i Sònia comencen l'intervenció. Elles ho tenen per la ma i estan tranquiles però a la resta ens tremolen les cames, hi ha molt risc i no volem que els passi res ni a la mare ni als petits.

El primer cadell surt mort, el cop del cotxe no l'ha perdonat. El segon surt però no reacciona, vinga va!, ens posem a la reanimació, cal fer massatge, cal fer el que sigui.... però els pulmons d'aquest petit no voliem començara a respirar. El tercer s'aixeca amb una força impressionant i el quart, els seu germà, el segueix. Quines ganes de viure! Quina quantitat de vida en una coseta tant petita!

La gossa ha aguantat l'intervenció. Esta dèbil, molt dèbil, però la seva força de voluntat ens deixa en silenci gaudint de l'instint d'aquest animal. Els petits agafen temperatura, criden i es mouen. Els hi donem un primer biberó i els estimulem. Seràn un parell de trapelles nascuts el dia de Reis. A les poques hores es reuneixen amb la mare i agafen el seu pit.

La gossa, BONITA, ha nascut al bosc, s'ha criat sola i malgrat tot en cap moment ha tingut un gest d'agressivitat cap a nosaltres. Als seus ulls només hi ha dolçor i agraiment. Els petits, una femella i un mascle, BALTA i MEL (en honor als Reis que els van protegir) son una boleta petita i calenta, amb els seus ullets tancats,.... el millor regal de Reis.

Gràcies per aquesta experiència! Gràcies Mollet!