martes, 15 de noviembre de 2011

EL CAAD DE GRANOLLERS TANCA



El Centre d'Acollida d'Animals Domèstics de Companyia del Vallès Oriental (www.cadvor.cat) situat a Granollers que depen del Consell Comarcal del Vallès Oriental tanca portes i finalitzarà la seva activitat el proper 31 de desembre de 2011.

No hi hauria cap problema si actualment dins del centre no hi hagués 112 animals esperant un adoptant. Cent dotze animals, a data d'avui, que s'enfronten a un perill inminent. El 31/12 el Consell Comarcal ha de tornar les instal·lacions a l'Ajuntament de Granollers amb les gàbies buides.

Com ho faran? No ho sabem i ningú vol donar resposta a aquesta pregunta.


Tot va començar quan a la Generalitat va entrar CiU i al Consell Comarcal del Vallès Oriental va continuar manant el PSC de la ma dels ajuntaments del Vallès Oriental. Aquest problema de color polític s'ha traduit en una lluita de subvencions, de retallades, de problemes de serveis, d'incapacitat de comunicació, de manca de gestió i de despreocupació dels polítics cap els animals abandonats o perduts.

Sigui com sigui, el Consell Comarcal diu que no pot mantenir el CAAD i que torna les instal·lacions a l'Ajuntament de Granollers. Aquest ajuntament posa com a condició pel retorn que no hi hagi cap animal dins. Si us fixeu parlen com si es tractés de caixes o bruticia.

Totes les protectores d'animals dels voltants hem rebut trucada del Consell Comarcal informant del tancament i de que, si us plau, fèssim un esforç per treure a tots els animals per què si no.....

Però quan preguntem per aquest si no.... no volen respondre. No ens diuen que els mataran però tampoc ho neguen. Ells ja no volen tenir cap responsabilitat i l'Ajuntament de Granollers tampoc la vol agafar.


Què passarà amb els animals? No ho sabem. També hem preguntat quí es farà càrrec del CAAD després? Potser l'Associació Protectora d'Animals de Granollers (APAG)? Potser l'SPAM de Mataró? Potser una altra protectora? Per què si és així no creiem que calgui posar la por al cos a tothom per treure els animals. Cap entitat animalista tindria com inici l'extermini dels residents actuals, o no?

Com no sabem quin serà el futur creiem que el millor és treure aquests animals en adopció i no tenir desagradables sorpreses. Per això us demanem la vostra col·laboració per afavorir les adopcions dels animals residents al CAAD de Granollers. Els podeu veure tots a:

FES CLICK

També ens agradaria que no us oblideu dels actors d'aquest drama. La Generalitat de Catalunya de CiU, el Consell Comarcal del Vallès Oriental del PSC i l'Ajuntament de Granollers del PSC. Més que res per que heu d'anar a votar el proper 20N i caldrà passar comptes.

Gràcies Mollet!